Vitezomanii, arși la portofel

Distribuie articolul

 563 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 20 de premise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri din Galați în urma unei acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea încălcării regimului legal de viteză.

„În perioada 09 – 11 august, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au desfășurat activități specifice, în cadrul unui Plan de Acțiune derulat la nivel național, pe linia prevenirii și combaterii încălcării regimului legal de viteză.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 563 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare de aproximativ 189 000 lei.

Au fost depistați 20 de conducători auto care au depășit viteza cu mai mult de 50 km/h față de limita impusă pe sectorul de drum pe care au circulat, acestora fiindu-le reținute permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioadă de 90 de zile”, informează IPJ Galați.

Totodată, au fost constatate și două infracțiuni la regimul rutier, în cazul uneia dintre ele fiind vorba despre un bărbat, de 47 de ani, din județul Constanța, care a fost depistat conducând autoturismul, pe D.N. 25, în localitatea Piscu, cu viteza de 85 km/h și care a prezentat la testarea alcoolscopică valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La acțiune au fost folosite autospecialele din dotarea I.P.J. Galați, prevăzute cu aparatură video – radar de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum și două pistoale radar TruCam.


Distribuie articolul

You May Also Like