Pesta porcina a ajuns la marginea orașului Galați. Municipiul este în zona de protecție

Distribuie articolul

Pesta porcină dă târcoale orașului Galați. Un focar al virusului a apărut la Barboși, într-o gospodărie în care se află 14 porci. Aceștia vor fi eutanasiați, iar orașul Galați a fost introdus în zona de protecție.

Prezența virusului la Barboși a fost confirmată în urma analizelor efectuate la un laborator veterinar. Patru porci adulți și 10 tineret urmează să fie eutanasiați pentru a preveni răspândirea pestei porcine.  Tot ca măsură preventivă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a instituit o zonă de protecție și o zonă de supraveghere în care sunt respectate mai multe reguli. Măsurile vizează localități din trei județe, Galați, Brăila și Tulcea.

„S-au instaurat o zonă de protecție în jurul focarului, de minimum 3 km, și o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minimum 10 km, care include zona de protecție, cuprinzând localitățile Galați, Smârdan, Șendreni, Șerbeștii Vechi, Traian, IC Brătianu (județul Tulcea), Vădeni și Baldovinești (județul Brăila), precum și Fondurile de vânătoare 1 Șendreni, 44 Tulucești și 43 Galați. În aceste zone, deplasarea și transportul porcilor pe drumurile publice sunt interzise, cu excepția cazului când sunt avizate de autoritatea veterinară; niciun animal domestic nu poate intra sau părăsi o exploatație fără autorizare; animalele sunt supuse catagrafierii și supravegherii clinice de către medicii veterinari”, a anunțat Biroul de Presă al Prefecturii Galați.

În această vară, în Galați, din cauza pestei porcine au fost eutanasiați aproape 2.000 de porci.


Distribuie articolul

You May Also Like