Vine furtuna: județul Galați este sub avertizare cod portocaliu

Distribuie articolul

Vine furtuna. Meteorologii au anunțat că în a doua parte a zilei de marți, va fi furtună puternică în numeroase regiuni ale țării, inclusiv la Galați. Specialiștii au redactat un cod portocaliu care este valabil până aproape de miezul nopții.

În următoarele ore, la Galați și în cea mai mare parte a țării vor fi ploi torențiale, vijelii și, posibil, grindină. Avertizarea de tipul cod portocaliu de instabilitate atmosferică ridicată este valabilă până la ora 23.00.

„În după-amiaza zilei de marți (16 iunie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (16/17 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice”, au anunțat reprezentanții de la Administrația Națională de Meteorologie.

Gălățenii nu vor scăpa prea curând de vremea rea. Meteorologii au mai redactat un cod galben de vreme rea valabil până joi dimineață. În plus, chiar dacă încă nu există avertizări ale specialiștilor, sfârșitul săptămânii se anunță a fi ploios.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns