George Stângă, președinte PNL Galați: Guvernul continuă să sprijine angajații din companiile cu activități restricționate!

Distribuie articolul

Prioritatea declarată a PNL este aceea de a reporni economia României, de a sprijini companiile și angajații afectați de criza de coronavirus. Într-o perioadă în care sunt restricționate pe mai departe anumite activități, Guvernul condus de Ludovic Orban vine în sprijinul angajaților din companiile vizate.

În acest sens, Guvernul PNL a adoptat o ordonanţă de urgenţă în domeniul protecţiei sociale care, pe de o parte, reglementează prelungirea unor facilități acordate persoanelor pe perioada stării de urgenţă şi stării de alertă iar, pe de altă parte, permanentizează o serie de proceduri instituite în această perioadă, măsuri de simplificare a modului de depunere a documentaţiilor pentru diverse drepturi şi beneficii sociale.

Astfel, indemnizaţia pentru creşterea copilului pentru cei cărora le expiră perioada de acordare pe perioada stării de alertă se prelungeşte până la 31 decembrie 2020. Impactul acestor măsuri este de aproximativ 13 milioane de lei pentru două luni, în cazul indemnizaţiei de creştere a copilului, de care vor beneficia aproximativ 3.000 de persoane, în situaţia în care această indemnizaţie este de 2.200 de lei.

Tot până la 31 decembrie 2020 se prelungește și stimulentul de inserţie pentru cei care se întorc la muncă sau doresc să se angajeze după încheierea acestei perioade. Se estimează un număr de aproximativ 5000 de beneficiari, iar acest beneficiu se acordă în cuantum de 650 de lei, estimat pentru o perioadă de două luni.

Sunt măsuri prin care PNL vine în sprijinul românilor pentru a trece peste această perioadă extrem de dificilă. Acestea vor fi urmate și de alte măsuri pe care PNL le va adopta.


Distribuie articolul

You May Also Like