CAMERA 13

Distribuie articolul

Inaugurăm astăzi o serie de prezentări ale unor personaje din viața publică a Galațiului, poate uitate de vreme, dar asupra cărora controversele au făcut ca importanța lor să frizeze nimicul interior.

Pentru că tot e la modă prostia românească „…au luat dar au și făcut!”, trebuie spus că, în mod evident, cauza suntem noi, electoratul, iar efectul, ei, aleșii sau numiții.

În cele trei decenii de democrație prin Galați s-au perindat tot soiul de scursuri politice, pe care le-am reperat la absolut toate partidele. Unii au fost idioți de la început, alții s-au transformat pe parcurs sau mai bine spus puterea i-a îmbătat peste limita admisă. Poate veți spune că sunt oameni și ei. Ok, dar nu poate fi tolerat sub nicio scuză rudimentarismul de primate prin care au excelat.

Astăzi, la debut o să-l readucem în memoria gălățenilor pe un fost lider de partid, senator, ministru și idiot de serviciu, Paul Păcuraru.

Audiență la … domnu’ sanatoriu !

 Acum un deceniu și ceva mă aflam pe holul sediului local al liberalilor după finalul unei conferințe de presă susținută de senatorul Paul Păcuraru. Și să ghiciți voi cine intră pe ușă spășit, nedumerit, ca la prima lecție de orientare turistică. Bulibașa Stănescu ot Ivești. Se uită în stânga, ușă, în dreapta, ușă, în față – poza lui Brătianu. Ne vede, se apropie temător și cu o voce semi-baritonală, întreabă. Domnu’ sanatoriu o fi venit? Stupoarea năvălește subit în sediul liberalilor iar Bulibașa primește rapid și răspunsul. E la băi termale, cred!

Aaaaa, da, așa-i. Și când vine nu știți? Când termină procedura i se răspunde. Aaa, da. Și iese Păcuraru din birou. Îl vede pe Stănescu și face stânga-mprejur. Bulibașa strigă după el, doar așa să-l vadă că e acolo, lângă poza lui Brătianu. Gata procedura, domnu’ sanatoriu? Să vă fie de bine !

Demis de Băsescu, trădat de camera web

Paul Păcuraru, a fost suspendat de președintele Traian Băsescu din funcția de ministru al Muncii, imediat ce procurorii DNA l-au pus sub învinuire pentru luare de mită pentru un contract cu bani publici.  Trei ani mai târziu, Paul Păcuraru a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe timpul mandatului său de ministru, România s-a confruntat cu cea mai mare criză de forță de muncă locală, angajatorii acuzând un deficit de câteva sute de mii de oameni. Asta pentru că, în acea perioadă (2007-2008) se producea un exod masiv al românilor în străinătate în căutarea unui loc de muncă. A mai fost o perioadă președinte interimar la PNL Brăila, unde și acolo a fost contestat de câțiva liberali locali.

În plan personal, Păcuraru a avut escapadele lui, mediatizate cu sârg de presă. După episodul sexi cu camera web, a fost părăsit de soție – directoarea unui liceu din Galați, a avut un accident rutier, derapând cu autoturismul propriu pe polei și intrând efectiv într-un magazin de telefonie mobilă. Era recunoscut pentru prezența sa prin restaurantele gălățene la ore târzii, dar, vorba ceea, dacă protocoalele…e multe…! În 2009 s-a mutat la Rm. Vâlcea, acolo unde de altfel s-a născut, după care a prestat la firma fiului, Mihnea, predând cursuri de formare profesională.

…dar a și făcut …!

 Mandatul său de ministru al Muncii  în perioada aprilie 2007 – septembrie 2008 este legat de lansarea pensiilor private. De asemenea, salariul minim brut a crescut de la 390 lei la 540 lei. Alocația pentru copii s-a majorat cu 67%. Sunt doar câteva dintre lucrurile bune făcute de Paul Păcuraru din postura de ministru. În plan politic, în 1989, la 26 decembrie devine membru fondator, la Galați, al PNL, deținând președinția organizației județene timp de 7 ani.

Concluzie

Fără excesele din viața personală, despre Paul Păcuraru puteam vorbi ca fiind un politician de succes. Însă, ce-și face omul cu măna lui…


Distribuie articolul

You May Also Like