Ușor dar sigur, spre normalitate!

Distribuie articolul

Doar o localitate gălățeană, Cerțești cu o incidență de 3,07 la mie se mai află sub cod roșu, la limită însă, aceasta urmând a intra cel mai probabil zilele următoare în zona galbenă, acolo unde sunt alte două comune, Vârlezi (2,12) și Independența (1,52). Toate celelalte localități sunt în scenariul verde, media județului fiind de sub 1 la mie, mai precis 0,77 ceea ce situează județul Galați pe locul 24 la nivel național.

Cele mai mici valori se regăseau ieri în județele Gorj (0,22), Suceava (0,30), Maramureș (0,33), Vaslui (0,37) și Satu Mare (0,38). Județele cu cele mai ridicate incidențe dar care se aflau în zona verde sunt Alba (1,42), Cluj (1,38)și Ilfov (1,32).

Revenind la județul Galați, trebuie spus că un număr de 19 localități au raportat zero cazuri în ultimele 14 zile.
În ceea ce privește vaccinarea gălățenilor, datele raportate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) arată că la nivel național ne situăm pe un loc care ne dă speranțe pentru normalitate.
Municipiul Galați are o incidență de 1,08, astăzi după prânz în funcție de cât va scade aceasta urmează să aflăm dacă de luni elevii claselor V-VII și IX-XI vor merge fizic la școală. Dacă incidența nu va fi sub 1 la mie, prezența fizică a acestor elevi va fi amânată cu încă o săptămână. În ultimele trei zile diminuarea incidenței a fost de 0,3 la mie\zi ceea ce înseamnă că sunt șanse mari ca elevii acestor clase să continue încă o săptămână în on-line.

Vom reveni la amiază cu noi informații pe subiect.

După cum deja se știe deja, ieri președintele României Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare de mâine, 15 mai, între acestea fiind neobligativitatea purtării măștii în spații deschise, (cu excepția zonelor stațiilor de mijloace de transport în comun ori piețelor), libera circulație pe timpul nopții și revenirea la programul normal al operatorilor economici. De asemenea, vom avea acces pe stadioane, la concerte sau alte activități în aer liber.

Rămân obligatorii purtarea măștii și respectarea distanțării personale în spațiile închise.


Distribuie articolul

You May Also Like