Orașul Galați are Centru pentru integrarea străinilor

Distribuie articolul

Joi, 28 septembrie, la Galaţi, a fost inaugurat un Centru de primire a refugiaţilor. Este vorba despre o instituție unde vor primi asistență străinii aflați la muncă sau studii în Galați și refugiații cazați la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil. Totul în cadrul unui program național intitulat My Place.

În centrul gălățean, străinii primesc ajutor pentru a se integra mai uşor în societate: învaţă limba română, sunt ajutați să parcurgă procedurile privind obţinerea vizelor și sunt consiliați în găsirea unui loc de muncă. Centrul este deschis doar pe parcursul zilei și are trei camere, pentru adulţi şi pentru copii. Centrul de integrare pentru străinii cu ședere legală colaborează cu Fundaţia Inimă de Copil. Acolo, copii refugiaţilor primesc ajutor la lecţii sau la învăţarea limbii române.

Centrul din Galați a fost amenajat într-un spațiu aflat pe strada Brăilei, nr 37. Un centru similar, „My PLace”, a fost inaugurat zilele trecute la Constanța. Centrele sunt finanțate prin Programul Național — Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare. Proiectul este implementat în perioada iunie 2017 – iunie 2019, de Serviciul Iezuiţilor pentru Refugiaţi din România, în parteneriat cu Fundația Inimă de Copil Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like