Vești bune pentru militarii trimiși în misiuni externe

Distribuie articolul

Crește diurna pentru militarii trimiși în zonele de război. Guvernul a decis să crească sumele de bani acordate militarilor și celorlalte categorii de personal care acționează în afara granițelor țării.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că decizia a fost luată în condițiile în care în ultima perioadă a crescut riscul la care sunt supuși cetățenii români aflați în misiuni. Aplicarea hotărârii nu implică suplimentarea de bani, sumele fiind prevăzute în bugetul ministerului.

Conform noii legi, ofițerii care participă la misiunile de apărare, de răspuns la crize sau de pace au dreptul la o diurnă de 140 de euro. De asemenea, maiștrii militari, subofițerii, agenții de poliție și agenții de poliție penitenciară primesc 130 de euro/zi, iar celelalte categorii de personal sunt plătite cu 120 de euro pe zi. În cazul misiunilor cu caracter umanitar sumele se înjumătățesc.

În ultimii 15 ani, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Sf.Apostol Andrei din Galați a efectuat patru misiuni în Afganistan. În timpul acestora, trei soldați au murit și zeci de militari au fost răniți.


Distribuie articolul

You May Also Like