Justiție cu încetinitorul: dosarul de corupție al fostului director APDM Galați, din amânare în amânare

Distribuie articolul

Fostul director al Administrației Porturilor Dunării Maritime din Galați, Luigi Ciubrei, acuzat de luare de mită în mod repetat, nu a fost condamnat nici acum, deși au trecut aproape doi ani de când a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție, în timp ce lua șpagă.

Procesul său bate pasul pe loc la Tribunalul Galați, de circa un an și 4 luni, între amânări și recuzări. Luigi Ciubrei a fost reținut de procurorii DNA, în flagrant, în aprilie 2018, în timp ce primea mită 500 de euro pentru a angaja o persoană la APDM. Ulterior, el a fost arestat.

Procurorii anticorupție au precizat că Ciubrei ar fi pretins și primit în mai multe rânduri 1.700 de euro de la patru persoane interesate de angajare. Mita era intermediată de un subaltern al lui Ciubrei, Constantin Tarău, marinar în cadrul Administrației Porturilor Dunării Maritime, care, spun procurorii își oprea comisioane cuprinse între 100 și 600 de euro.

În toamna anului 2018, fostul director al APDM Galați a fost trimis în judecată pentru patru infracțiuni de luare de mită. În dosar mai sunt judecați Constantin Tarău, acuzat de complicitate la luare de mită și alte două persoane, acuzate de dare de mită.


Distribuie articolul

You May Also Like