Aspirina și paracetamolul, pe lista neagră. Comercializarea acestor medicamente ar putea fi restricționată

Distribuie articolul

Comercializarea aspirinei și a paracetamolului ar putea fi restricționată. Autoritățile europene iau în considerare varianta în condițiile în care utilizarea pe scară largă a medicamentelor menționate poate provoca probleme medicale.

Una dintre țările UE a adoptat deja restricții, iar modelul ar putea fi preluat și de alte state. În Franța, aspirina și paracetamolul sunt vândute în cantitățile stabilite de farmacist. Și tot farmacistul poate decide să nu vândă produsele în condițiile în care, recent, o tânără de 22 de ani a murit din cauza hepatitei provocate de consumul de paracetamol.

Autoritățile din Uniunea Europeană se gândesc să extindă sistemul deoarece automedicația reprezintă un real pericol pentru sănătatea cetățenilor.

În România, de exemplu, paracetamolul și aspirina sunt cele mai vândute produse în farmacii. De aceea, medicii le recomandă pacienților să nu ia mai mult de trei pastile de paracetamol pe zi și nu mai des de patru ore.

De asemenea, dacă în cel mult două zile aspirina și paracetamolul nu au produs efectele dorite, persoana trebuie să se adreseze medicului de familie, spun specialiștii.


Distribuie articolul

You May Also Like