Cozi la casele de bilete Transurb. Pensionarii s-au bulucit la abonamentele gratuite

Distribuie articolul

Pensionarii din Galați se pregătesc pentru nopțile pierdute în fața sediului Direcției Taxe și Impozite a Primărei cu o coadă la casa de bilete Transurb.

Asta deoarece începând de astăzi (2 ianuarie) transportatorul public de persoane eliberează abonamentele gratuite la care au dreptul mai multe categorii de cetățeni. Cozile s-au format la prima oră a zilei de miercuri deși gălățenii au fost informați că pensionarii, elevii și studenții pot circula cu vechile abonamente până la jumătatea lunii ianuarie.

„Având în vedere numărul ridicat de persoane care beneficiază de facilități la transportul în comun și totodată, în vederea evitării formării de cozi la cabinele de eliberare abonamente de călătorie, următoarele categorii de pasageri: persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani, pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1900 lei brut/lună, pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilitățile prevăzute de Legea nr. 448/2006, elevii și studenții pot circula cu mijloacele de transport public local, în perioada 01-15 ianuarie 2019, în baza vechiului abonament de călătorie (termen de valabilitate 31 decembrie 2018), timp în care, sunt obligați să achiziționeze noul abonament, cu perioada de valabilitate 1 – 31 ianuarie 2019”, se arată într-un comunicat de presă al SC Transurb.

Noile abonamente de călătorie sunt valabile doar o lună (1-31 ianuarie) deoarece Consiliul Local trebuie să decidă cine beneficiază de gratuități în 2019.

În ianuarie, beneficiarii sunt aceiași, adică persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani, pensionarii de invaliditate elevii și studenții, șomerii și persoanele cu salariul minim pe economie.

Pentru a primi abonamentele din luna ianuarie, beneficiarii trebuie să prezinte o serie de documente.

„Persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani: actul de identitate, original și copie, adeverința eliberată de Agenția Națională de Administrare Fiscală din care să reiasă că nu au venituri. Pensionarii: actul de identitate și cuponul de pensie pe luna anterioară ( decembrie 2018) pentru care se solicită abonamentul, original și copie. Pensionarii de invaliditate: actul de identitate, cuponul de pensie din luna anterioară (decembrie 2018) pentru care se solicită abonamentul și a actelor doveditoare privind încadrarea într-un grad de invaliditate, original și copie. Elevii și studenții : actul de identitate și carnetul de note vizat pe anul 2018-2019 sau adeverință din care să rezulte că sunt elevi/studenți a unei instituții de învățământ acreditată din Municipiul Galați, original și copie. Șomerii: actul de identitate și carnetul de evidență vizat de AJOFM, original și copie. Persoanele cu salariul minim pe economie: actul de identitate, adeverința eliberată de angajator din care să rezulte că solicitantul obține salariul minim pe economie”, au anunțat reprezentanții Transurb.


Distribuie articolul

You May Also Like