Piața daunelor provocate din cauza accidentelor rutiere (și a șoferilor beți la volan) dă în clocot

Distribuie articolul

APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor a lansat o nouă ediție a campaniei naționale de siguranță și de prevenție rutieră ”FII TREAZ LA VOLAN!”

„Rata combinată a daunei calculată pe date cumulate pentru toate clasele de asigurări generale s-a situat în primul trimestru din 2021 la o valoare de 110,53%, în creștere comparativ cu valoarea înregistrată în trimestrul I 2020 (101,61%), pe fondul creșterii atât a ratei daunei, cât și a ratei cheltuielilor”, conform datelorprezentate recent de ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În trimestrul I 2021, se observă o creștere a ratei combinate a daunei pentru clasa A3 (CASCO) și clasa A10 (RCA și CMR) comparativ cu perioada similară a anului anterior”, după cum precizează ASF.


Astfel, rata combinată a daunei pentru clasa A10 – RCA și CMR – a crescut și a fost, în primele trei luni din acest an, de 125,14%, comparativ cu 104,61% în T1 2020.


Pe clasa A3 – CASCO – în medie, rata combinata a daunei a fost de 122,26% în T1 2021, de la 114,41% în aceeași perioadă a anului trecut.

Totodata, pe clasa A8 – Incendiu și calamități naturale (pentru alte bunuri decât cele asigurabile în clasele A3-A7) -, rata combinată a daunei a scăzut, în T1 2021, la 69,82%, față de 75,90% în perioada similară din 2020.


În perioada analizată s-a observat o majorare a valorii cheltuielilor de achiziție și administrare, precum și a cheltuielilor cu comisioanele în perioada T1 2019 – T1 2021.

Creșterea siguranței rutiere rămâne, în continuare, o prioritate pentru România, iar necesitatea inițiativelor care vizează creșterea siguranței rutiere rămâne la fel de importantă ca oricând. Un exemplu este campania națională de siguranță și de prevenție rutieră ”FII TREAZ LA VOLAN!”, organizată în fiecare an, începând din 2016, de APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, cu sprijinul celor mai importante asociații și companii de asigurări și de brokeraj și din domenii conexe.


Ediția a VI-a a proiectului se va desfășura, în acest an, în perioada iulie – septembrie 2021 și va avea ca temă principală obiceiurile periculoase din trafic, în special acele gesturi care par „mici”, dar care pot crește semnificativ riscul de accident rutier, precum: nesemnalizarea, oprirea mașinii în locuri nepermise, folosirea necorespunzătoare a luminilor, depășirea vitezei legale sau recomandate și nu numai.


Distribuie articolul

You May Also Like