Un suedez fără acte și fără bani a fost găsit în orașul Tg.Bujor. El susține că vrea să meargă în Ucraina

Distribuie articolul

Un suedez fără documente și fără bani a fost văzut în nordul județului Galați. El doarme pe unde apucă, merge mai mult pe jos și susține că vrea să ajungă în Ucraina, fiind într-o misiune religioasă. Deoarece nu a încălcat nici o lege și se află în spațiul UE, suedezul a fost lăsat să-și continue drumul

Suedezul a apărut în urmă cu câteva zile în orașul Tg.Bujor. Polițiștii l-au luat la întrebări deoarece a dormit în parcuri și în scări de bloc. Bărbatul nu este considerat periculos, așa că a fost lăsat liber, deși nu are acte de identitate și bani. Ambasada Suediei în România îi cunoaște situația, dar nu-l poate ajuta decât dacă bărbatul solicită asistență.

„La noi a stat câteva zile. A dormit pe unde a apucat, prin scări de bloc, în parc, dar nu a făcut probleme. Eu l-am văzut și am sunat la Poliție ca să-l verifice. Nu are documente, are în jur de 45 de ani, nu-i periculos, pare a fi  un boem incurabil. Polițiștii mi-au spus că a mai fost identificat la Constanta. El susține că are o misiune religioasă și vrea să plece în Ucraina. Misiunea diplomatică suedeză din România știe despre el, se pare că și-a pierdut actele în România și este dreptul lui să-și facă documentele când vrea”, a explicat  primarul orașului Tg.Bujor, Laurențiu Gîdei.

Problemele ar putea să apară dacă nordicul nu va renunța la planul său. Deoarece nu are documente, suedezul nu va putea intra în Ucraina. Dacă va încerca să treacă fraudulos frontiera, el ar putea avea probleme cu autoritățile din țara vecină.


Distribuie articolul

You May Also Like