Teoretic, piste pentru biciclete; practic, parcare pentru maşini

Distribuie articolul

Strada Tecuci, aviz pentru biciclete: Pe aici, nu se trece! Nu, nu e o regulă impusă de autorităţi. Am spune mai degrabă că e o lege nescrisă a junglei cu pretenții urbane în care ne ducem traiul. Cel puţin, asta înţelegem din ceea ce vedem zilnic în zona Pieţei Centrale. Recent modernizată, Strada Tecuci s-a îmbogăţit cu un element nou: o pistă pentru biciclete. Acesta-i partea bună şi ar trebui să fie un motiv de mare bucurie pentru adepţii plimbărilor în aer liber pe vehiculele cu două roţi. În varianta ideală, bicicliștii ar trebui s-o folosească nestigheriți, la orice oră din zi şi din noapte.

Deşi prevăzută cu panouri de semnalizare cât crucea nebunului, vizibile de la mare distanță, pista este, de fapt, parcare pentru maşinile şmecherilor ignoranţi înscriși zilnic la operaţiunea de acaparare a fiecărui centimetru de carosabil la bordură, după principiul care pe care. În lipsa unor spaţii de parcare amenajate, potrivite pentru o zona atât de aglomerata, gălăţeanul neaoş se descurcă ignorând orice semnalizare, atenţionare, ameninţare cu amenda, dar, mai ales, orice normă a bunului simţ.

De ani de zile, ne plângem că nu avem infrastructură pentru biciclişti, că aceştia se văd obligaţi să facă slalom pe trotuare, printre pietoni, iar când se-ntâmplă minunea de a o avea pe ici-pe colo, ghici ce facem?

E simplu: ne batem joc de ea. Când n-avem, strigăm, când avem, sfidăm. Cu alte cuvinte, nu-i pentru cine se potriveşte, e pentru cine se nimereşte. C-aşa-i la noi, la Galati…


Distribuie articolul

You May Also Like

2 thoughts on “Teoretic, piste pentru biciclete; practic, parcare pentru maşini

  1. Cine a inventat chestia asta cu pista pentru biciclete este (a fost)un mare tampit sau un mare producator de vopsea pentru carosabil !!! Cum se poate bloca un sens de circulatie pentru ,,trei biciclisti ” care circula o data dimineata si una seara ? Ce ! Nu aveau loc pe langa auto ca pana acum ? Sau abia acum s-a descoperit ,,adevarata ” bicicleta ? In loc sa se construiasca parcari supraetajate (tip bloc) ca in Ploiesti (de exemplu) se fituiesc banii pe ,,manjit” carosabilul pentru pistele bicicletelor ! Rusine celor care ar trebui sa gandeasca mult mai util si economic si sau oprit la ceva ,,de rasul curcilor” … Pista pentru biciclete . Daca am fi in China ,Vietnam ,India etc unde bicicleta ar fi majoritara poate as mai intelege ,dar la noi e invers asa ca …. ! Schimbati directia banilor spre ceva cu adevarat util

  2. Ce ,,mare parcare” exista in Piata 30 Decembrie , ca sa poti parca autoturismul regulamentar si in conditii de siguranta ? NU EXISTA !!!! Administratia pietei a pus monopol pe zona pietei ,a pus peste tot bariere si te jupoaie din ,,orice pozitie” Din aceasta cauza multa lume nu mai vine in piata (mare) sa-si faca cumparaturile (de orice gen) iar vanzarile scad de la o zi la alta . Iar daca vin in zona pietei … Unde sa parcheze ? Pana sa lateasca ,,prelungirea str. Traian ” era o parcare cat de cat acolo langa sediul BCR,dar acum sa terminat si cu aia ! Unde sa parchezi acum ? Intrebare la care numai ,,mintile luminate” ale primariei ne poate raspunde !

Comments are closed.