Tavanul unei grădinițe din Galați se putea prăbuși din cauza unei infiltrații

Distribuie articolul

Tavanul unei grădinițe din Galați a cedat din cauza ploilor. Este vorba despre Grădinița cu program Prelungit nr. 43 de la Parfumul Teilor. Totul a început vineri spre finalul programului: cadrele didactice au văzut o pată de apă pe tavan și au decis să să evacueze zona înainte să se producă o nenorocire. Imediat a fost informat Inspectoratul Școlar Județean iar la fața locului au fost trimiși câțiva specialiști. Aceștia au decis să rupă plafonul pentru a permite apei să se scurgă.

„S-a întâmplat vineri, când a plouat. Au apărut infiltraţii pe la un burlan şi, pentru a nu exista niciun risc, s-a luat decizia ca o bucată de circa 1-2 metri pătraţi din plafonul din rigips să fie desprinsă în mod controlat. Copiii, cinci la număr, au fost mutaţi de atunci într-o altă sală de clasă. Am notificat Primăria care întocmit un caiet de sarcini „, a declarat Oana Enache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galaţi.

Operațiunea de decupare a plafonul s-a făcut în momentul în care sala era goală. În ultima săptămână a anului școlar, copiii au fost mutați în altă sală. Primăria a anunțat că lucrările pentru realizarea reparațiilor vor începe în vacanța de vară după ce va fi finalizată licitația.


Distribuie articolul

You May Also Like