Schimbări în cadrul Școlii Doctorale de la Dunărea de Jos

Distribuie articolul

Profesorul Eugen Rusu, directorul Școlii Doctorale de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, a făcut, recent, un anunț interesant: Şcoala Doctorală de Inginerie de la Dunărea de Jos se va diviza în Școala Doctorală de Inginerie Mecanică și Industrială, cu aproape 30 de conducatori de doctorat și Școala Doctorală de Științe Fundamentale și Inginerești, cu 27 de conducători de doctorat.

„Vor fi astfel trei școli doctorale. Noi sperăm ca foarte curând, colegii de la Medicină să devină și ei un nucleu puternic, să facem o direcție de doctorat pe o specializare de medicină, în prima fază – trebuie să fie cel puțin trei conducători de doctorat – pentru că se caută foarte mult! Să știți că sunt foarte mulți care vin să susțină doctoratul la noi, avem specialiști de marcă, am format un centru puternic din acest punct de vedere, la Galați”, a spus Eugen Rusu.

Reamintim că, din 2016, Galațiul are un domeniu doctoral aproape unic în țară pe Inginerie, management în agricultură şi dezvoltare rurală. Până acum, la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, studiile universitare de doctorat se desfășurau în cadrul a două şcoli doctorale pluridisciplinare: Şcoala Doctorală de Inginerie și Școala Doctorală de Științe socio-umane. Prima reunea colective de conducătorii de doctorat de la facultățile de inginerie și știinte exacte, cea de-a doua de la facultățile cu profil economic și umanist.


Distribuie articolul

You May Also Like