Protest al șoferilor gălățeni: zeci de mașini au mers în coloană pe DN24D

Distribuie articolul

A fost agitație pe DN24D, pe sectorul cuprins între Pădurea Gârboavele și intersecția de la Băleni. Duminică, la prânz, zeci de șoferi au organizat un protest nemulțumiți fiind de starea foarte proastă a drumului. Ei au format o coloană de mașini și au mers cu viteză redusă pe drumul care leagă orașele Galați și Bârlad.

La protestul de duminică, 10 septembrie, au participat aproximativ 30 de mașini. Autoturismele au circulat cu 30 de km la oră, păstrând distanța legală între ele. Pe mașini au fost lipite mesaje pentru autorități: „Vă rugăm asfaltați drumul” și „Ne-am săturat de gropi și nepăsare”. Protestul a ținut peste o oră și s-a încheiat fără incidente.

Inițiatorul acțiunii este un gălățean din Cuca. El spune că din cauza gropilor și denivelărilor, pe DN24D se produc numeroase accidente iar proprietarii de mașini au cheltuieli mari cu reparațiile. De asemenea, șoferii se plâng că pe drumul național în discuție nu există stații de carburanți iar indicatoarele rutiere nu au mai fost schimbate/actualizate de mult timp. „Totul a pornit pe FB, eu am inițiat protestul exasperat fiind de starea deplorabilă a drumului. De 25 de ani se fac doar peticiri, niciodată nu se asfaltează complet. Nu sunt servicii, nu există nici o benzinărie iar acolo unde s-au făcut reparații calitatea este foarte proastă. De pildă, în urmă cu două săptămâni s-au acoperit niște gropi dar asfaltul deja a sărit”, a declarat inițiatorul protestului, Florin Vlad.

Șoferii au anunțat că vor relua protestul dacă autoritățile nu vor repara drumul național.


Distribuie articolul

You May Also Like