Stimulente financiare de peste 200 000 lei pentru cadrele medicale din spitalele gălățene

Distribuie articolul

Consilierii județeni gălățeni aprobă în ședința ordinară de astăzi stimulentele financiare destinate personalului medical și a celui de specialitate din rețeaua sanitară aflată sub autoritatea CJ.

Managerii unităților sanitare au transmis în cursul acestei luni către conducerea Consiliului Județean propunerile de acordare de stimulente financiare pentru 46 de cadre medicale, astfel : Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sfânta Cuv. Parascheva (câte 16 angajați), Spitalul de Pneumoftiziologie (8 angajați) și Spitalul Orășenesc Târgu Bujor (6 angajați).

Cu excepția acestuia din urmă, toate celelalte unități sanitare vor primi sumele de bani aferente pentru două luni. La Târgu Bujor, stimulentele vor fi acordate până la sfârșitul anului.

Pentru Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Apostol Andrei, managerul Alina Valentina Dobrea a solicitat stimulente financiare pentru 16 salariați în valoare uninominală de 1500 lei brut pentru două luni, efortul financiar total fiind de 48 000 lei.

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sfânta Cuvioasă Parascheva, managerul Mihaela Debita a solicitat un cuantum uninominal și total identic.

Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, managerul Monica Necula a cerut și primit pentru 8 angajați același cuantum de 1500 lei brut, totalul pentru cele două luni fiind de 24 000 lei.
La Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, managerul Victoria Gheonea a cerut pentru cei 6 salariați ai săi câte 2000 lei brut până la finalul anului în curs. Efortul bugetar este pentru această unitate de 96 000 lei.

Toate aceste cheltuieli de personal în cuantum total de 216 000 lei, sunt acordate conform Legii 95 din 2006, în care este stipulat faptul că autoritățile administrației publice locale pot acorda personalului medical și de specialitate din unitățile publice din rețeaua sanitară proprie stimulente financiare în limita a două salarii minim brute.

La nivel național, Guvernul a decis ca peste 44 000 de cadre medicale să primească stimulente de risc în această perioadă pandemică.


Distribuie articolul

You May Also Like