A fost protest în fața Primăriei Galați. Un grup de cetățeni a cerut explicații privitoare la șoseaua de centură

Distribuie articolul

Nouă gălățeni au venit miercuri la Primărie cu jalba în proțap. Oamenii, proprietari de garaje pe șoseaua de centură, s-au declarat nemulțumiți de proiectul extinderii drumului. În viziunea lor, șoseaua este prea aproape de blocuri iar curțile și garajele nu ar trebui să fie demolate în totalitate.

Culmea, nemulțumiții adunați în fața Primăriei au recunoscut cu nonșalanță faptul că nu au respectat termenele stabilite de autorități privind demolarea garajelor și grădinilor.

„Avem nemulțumire pentru că de la primărie ni s-a spus că se extinde șoseaua. Toți au primit solicitări de demolare, suntem la a treia notificare și garajele trebuiau să fie demolate. Trebuie să desființăm garajele, le avem de 20 de ani. Am două mașini, nu țin murături în garaj, mi-au fost vandalizate mașinile, de aia le țin în garaj. Dacă sunt construcții provizorii, de ce mi s-a cerut să fac fundație și să torn placă? În plus, noi am făcut garaje pe un teren din afara orașului, noi suntem pentru modernizarea orașului dar cu proiecte pe masă, nu la televizor și la radio. Primăria ne-a dat aprobare, lumea nu ar trebui să fie împotriva garajelor, lumea ar trebui să fie împotriva Primăriei”, a spus unul dintre protestatari.

Oamenii au redactat un memoriu în care cer ca proiectul să fie modificat, astfel încât șoseaua de centură să nu treacă pe lângă blocuri.

„Drumul de centură este prea aproape de blocuri, au spus că fac un pod de la Talcioc, dar acolo nu sunt atât de aproape blocurile ca la noi. Sunt interese, este un supermarket și nu vor să-l dărâme, de aia se face pod. Proiectul cu centura este bun, dar nu pe acolo. Se cutremură pământul. Să găsească altă variantă. Persoanele importante nu au fost la fața locului, este confuzie, nimeni nu știe, suntem oameni, nu animale. La ora 3.00 când încep tirurile să meargă pe șosea, nu mai ai liniște, te trezești, nu mai poți să dormi”, s-a plâns unul dintre semnatarii memoriului.

O problemă este și cu termenul stabilit de Primărie privitor la demolarea garajelor și a curților de pe centură. În plus, oamenii sunt convinși că proiectul extinderii șoselei de centură nu va fi dus la bun sfârșit prea curând.

„Noi dărâmăm, să ne anunțe cu o lună înainte și demolăm toate garajele. Dacă le dărâmăm acum, tot gunoiul cartierului se va aduna acolo. Fără discuții, în cinci ani de zile ei nu se apucă de treabă. România este campioană la proiecte, dar nu la muncă. Rămânem la nivelul acesta, au imaginație bogată, dar nu au practică, mai rău ca în comunism”, a spus unul dintre protestatari.

Cei nouă protestatari au declarat că reprezintă un grup de 30 de persoane și au fost primiți în Primărie de funcționari care au încercat să le explice situația. Ei au aflat că proiectul privind extinderea la două benzi pe sens a centurii merge mai departe. În prezent, proiectul este analizat de autoritățile europene care trebuie să-și dea acordul pentru finanțarea solicitată de Consiliul Județului Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like