Zeci de mii de români vor fi testați pentru depistarea COVID-19. Află AICI cum vor fi aleși subiecții

Distribuie articolul


30.000 de români din toate regiunile țării vor fi testați pentru COVID-19 pentru a se vedea gradul de imunizare a populației.

Subiecții vor fi diferiți și vor fi aleși în funcție de solicitările specialiștilor.

Testarea serologică se va face după depăşirea maximului epidemiei, a anunțat un reprezentant al Ministerului Sănătății.


Autoritățile vor să afle ce procent din populație s-a infectat cu coronavirus și apoi s-a imunizat, ce persoane au trecut prin infecție și au anticorpi, care au fost categoriile de vârstă cele mai afectate, care au fost locurile și mediile cele mai lovite și cum a circulat virusul.

Toate informațiile vor fi adunate într-un studiu care va sta la baza unei strategii ce va fi pregătită în cazul apariției altor valuri de îmbolnăviri.


Testarea va fi făcută pe categorii de vârstă și sex și în funcție de regiuni. Astfel, vor fi alese persoane aparținând unor categorii de vârstă, din 10 în 10 ani, care vor veni în diverse unități medicale pentru efectuarea de analize sau pentru tratament.

Persoanele vor semna un document care demonstrează că au fost informate și și-au dat acordul, după care li se va recolta o cantitate de ser.


Potrivit statisticilor, în România se fac zilnic între 9.000 şi 11.000 de teste pentru Covid-19. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate aproape 400.000 de teste.


Distribuie articolul

You May Also Like