Șoferul unui microbuz școlar a consumat alcool și apoi a urcat la volan

Distribuie articolul

Inconștient la volan: un șofer a condus un microbuz școlar, deși consumase alcool. Bărbatul a fost prins de polițiști într-o comună din județul Brăila. Pentru isprava sa, el a fost amendat de polițiști și a rămas fără permisul de conducere. Incidentul s-a produs la ora 7.40, în comuna Vișani. Polițiștii au tras microbuzul școlar pe dreapta și pe șofer l-au verificat cu etilotestul descoperind astfel că avea o îmbibație alcoolică de 0,26 mg/l în aerul expirat.

În momentul controlului, în microbuz nu se aflau copii, dar șoferul se îndrepta către un sat de unde urma să ia mai mulți elevi pentru a-i transporta la școală.

„La ora 07: 40, polițiștii din cadrul Poliției orașului Făurei l-au depistat, pe raza comunei Vișani, pe un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din satul Câineni- Băi, comuna Vișani, în timp ce conducea un microbuz școlar. În momentul depistării, microbuzul nu avea pasageri, însă acesta se deplasa către localitatea Plăsoiu, din județul Brăila, pentru a-i prelua pe elevi. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,26 mg/l. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.305 lei, și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile”, au anunțat reprezentanții IPJ Brăila.

La final, polițiștii s-au asigurat că șoferul în cauză a fost înlocuit și că elevii au fost transportați în siguranță către școală.

Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *