Șoferul unui microbuz școlar a consumat alcool și apoi a urcat la volan

Distribuie articolul

Inconștient la volan: un șofer a condus un microbuz școlar, deși consumase alcool. Bărbatul a fost prins de polițiști într-o comună din județul Brăila. Pentru isprava sa, el a fost amendat de polițiști și a rămas fără permisul de conducere. Incidentul s-a produs la ora 7.40, în comuna Vișani. Polițiștii au tras microbuzul școlar pe dreapta și pe șofer l-au verificat cu etilotestul descoperind astfel că avea o îmbibație alcoolică de 0,26 mg/l în aerul expirat.

În momentul controlului, în microbuz nu se aflau copii, dar șoferul se îndrepta către un sat de unde urma să ia mai mulți elevi pentru a-i transporta la școală.

„La ora 07: 40, polițiștii din cadrul Poliției orașului Făurei l-au depistat, pe raza comunei Vișani, pe un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din satul Câineni- Băi, comuna Vișani, în timp ce conducea un microbuz școlar. În momentul depistării, microbuzul nu avea pasageri, însă acesta se deplasa către localitatea Plăsoiu, din județul Brăila, pentru a-i prelua pe elevi. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,26 mg/l. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.305 lei, și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile”, au anunțat reprezentanții IPJ Brăila.

La final, polițiștii s-au asigurat că șoferul în cauză a fost înlocuit și că elevii au fost transportați în siguranță către școală.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns