RAR, controale masive în toată ţara. Vizate sunt service-urile auto

Distribuie articolul

Registrul Auto Român (RAR) a efectuat în ultimele zile controale masive la service-urile din județul Galați. Aceste controale fac parte dintr-un amplu proiect ce se derulează la nivel național.

În urma acestor controale au fost aplicate zeci de amenzi doar la unități de pe raza județului Galați. Inspectorii RAR au urmărit să îi depisteze pe cei care efectuează lucrări de reparații la vehicule, în afara legii.
1000 de service-uri auto, controlate în toată România. Inspectorii RAR au dat sute de amenzi

Ce nereguli au descoperit inspectorii RAR

În urma controalelor, inspectorii RAR au găsit neconformităţi în ceea ce priveşte efectuarea de activităţi de reparații fără autorizație tehnică, dar şi efectuarea inspecţiei finale care să demonstreze conformitatea serviciilor de reparaţii (aceasta fiind una dintre condiţiile legale în ceea ce privește admiterea şi menţinerea în circulaţie a mașinii, ulterior intervenţiei asupra unui autovehicul).

Printre alte nereguli descoperite de inspectorii RAR se numără: păstrarea şi respectarea condiţiilor iniţiale de autorizare, precum şi lucrători, așa ziși mecanici, care nu au pregătirea necesară de a interveni la sistemele de securitate ale mașinilor.

Reprezentanții RAR trage un semnal de alarmă și anunță că reparaţiile efectuate în ateliere care nu respectă legea sunt cea mai sigură cale spre riscul de a primi servicii de o calitate proastă.

Potrivit sursei citate, controalele RAR au scopul de a stabili o stare de normalitate şi legalitate în sfera service-urilor auto oferite proprietarilor de autovehicule şi de a-i încuraja să intre în legalitate pe cei ce desfăşoară activităţi de reparaţii fără a avea autorizațiile necesare.


Distribuie articolul

You May Also Like