Sondaj pentru amplasarea unui nou bust în Galați

Distribuie articolul

Bustul unei personalități reprezentative pentru Galați și-ar putea găsi locul în proaspăt amenajatul Parc Eminescu, din centrul orașului. În acest sens se va face, timp de două săptămâni, o consultare publică. Printre propuneri nu se regăsesc însă mulți artiști, scriitori sau oameni de știință extrem de importanți la nivel internațional.

Astfel, primarul Ionuț Pucheanu a lansat joi, pe Facebook, o consultare publică, în cadrul căreia îi invită pe gălățeni să-și exprime opinia cu privire la personalitățile care ar putea avea un bust pe unul dintre cele patru socluri special amenajate în Parcul ”Mihai Eminescu”.

”În urma centralizării propunerilor venite din partea instituțiilor de cultură și a organizațiilor profesionale au fost nominalizate 18 personalități care și-au lăsat amprenta culturală în municipiul Galați, iar gălățenii pot decide, pe pagina oficială de Facebook a primarului Ionuț Pucheanu, începând de astăzi și până pe data de 26 septembrie 2019, care dintre aceste personalități merită să aibă un bust în Parcul Mihai Eminescu”, se arată într-un comunicat de presă transmis de municipalitate.

Lista propusă îi cuprinde pe Alexanru D. Moruzzi, Benone Pușcă, Camil Ressu, Dimitrie Cuclin, Elisa Leonida Zamfirescu, Eremia Grigorescu, Fani Tardini, Hortensia Papadat-Bengescu, Iosif Ivanovici, Iordan Chimet, Ioan Simion Mărculescu, Ioan Brezeanu, Melchisedec Ștefănescu, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Oancea, Nina Cassian, Smaranda Brăescu, Teodor Munteanu. La doar două ore de la crearea sondajului, în frunte era Mihail Kogălniceanu (185 de voturi), urmat de Eremia Grigorescu (151 de voturi) și Hortensia Papadat – Bengescu (42 de voturi).

Interesant este că „instituțiile de cultură și organizațiile profesionale” au uitat să includă în sondaj personalități gălățene relevante pe plan internațional, precum artiștii plastici Daniel Spoerri sau Reuven Rubin, soprana Ileana Cotrubaș, scriitorul și scenaristul Konrad Bercovici ori omul de știință Vasile Popov.


Distribuie articolul

You May Also Like