N-ai carte, n-ai permis auto !

Distribuie articolul

Începând cu 1 iulie vor intra în vigoare modificările aduse Codului Rutier.

Printre cele mai importante noutăți se înscriu cele ce se referă la studiile candidatului dar și la conducătorii auto trecuți de o anumită vârstă sau la cei ce suferă de boli cronice.

Pentru tinerii ce doresc să obțină un permis de conducător auto se va solicita o diplomă de studii, de absolvire a minimum 10 clase. Practic, fără această absolvire, candidații nu se pot înscrie la nicio școală de șoferi atestată. Din analizele specialiștilor din cadrul Poliției Rutiere reiese că în anii anteriori multe evenimente rutiere cu finaluri tragice au avut ca protagoniști conducători auto fără studii minime. Un semn de întrebare ar fi ce se întâmplă ce cei ce dețin în momentul de față un permis auto fără a avea studiile cerute. Practic, aceștia rămân pe mai departe pericole iminente pe drumurile publice.

Altă modificare importantă îi vizează pe cei ce suferă de boli cronice severe sau de tulburări cardiace. Aceste persoane se vor prezenta regulat la controale medicale în urma cărora medicii vor decide dacă mai au capacitatea de a șofa.


Distribuie articolul

You May Also Like