Termoficasa de nebuni și caloriferul cel jucăuș

Distribuie articolul

Ne-am uitat în stânga, ne-am uitat în dreapta, ne-am uitat în sus și în jos, am închis ochii, am făcut-o pe proștii dar nu am putut evita subiectul zilei, al săptămânii, al lunii… Culmea, la Galați, în prag de vară vorbim foarte mult despre termoficare. Stăm la soare, la o bere rece, și ne perpelim de grija caloriferelor și a apei calde. Un străin ar putea crede că ne-am agățat deasupra patului posterul cu omul gospodar care își face vara sanie.

Gospodar pe naiba, este mai degrabă un tembel puturos care a ieșit prin târg în fundul gol cu o hârtie agățată de gât pe care scrie termoficare urbană, caut clienți sau nu. Iar explicațiile pentru acest comportament sunt pe măsură.

Încercăm să aprofundăm logica edilitară: închidem sistemul de termoficare și oferim subvenții pentru centrale termice, apoi deschidem același sistem pentru că s-a trezit prefectul să pozeze în Zorro, promitem în continuare subvenții deși termoficarea nu-i treaba noastră dar nu facem plăți pentru că…Nu am înțeles de ce nu se fac plăți. De fapt, nu am înțeles nimic din toată povestea asta și, probabil, nici nu vom pricepe ceva de acum încolo.

În cel mai bun caz, am intrat în coliziune frontală cu o logică jucăușă care ar face să roșească și o curvă bătrână internată la spitalul de nebuni. În cel mai rău caz, suntem luați, din nou, de proști. Poate nu a înnebunit lupul de la municipalitate și joacă un rol într-o piesă politică, cu poporul pe post de spectator fără bilet. Făcând giumbușlucuri în public, îl păcălește pe ursul care dorește să-i facă dosar, îl amețește pe muflonul de la control și, la final, pozează în salvatorul oițelor cu drept de vot.

Nici viitorul nu arată prea bine. Ni se spune că vor urma ședințe ale Consiliului Local în care se va discuta despre bosonul Higgs, despre nemurirea sufletului și despre mișcarea browniană a informațiilor în termoficarea locală. Revenind cu picioarele pe pământ și cu mâinile pe săpun, până se lămurește situația, noi le recomandăm gălățenilor să se spele la Jungle Splash. Cică, la inaugurare, plaja de la turnul de televiziune nu o să aibă bazin de înot dar un amărât de duș s-o găsi. Dacă nu, nu! Părerea mea.


Distribuie articolul

You May Also Like