Șofer reținut pentru alcool  

Distribuie articolul

UPDATE: Conducătorul auto care în cursul zilei de ieri a fost depistat la volan cu o concentrație etilică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce a provocat un accident rutier, a fost reținut azi de polițiștii Biroului Rutier Galați.

Bărbatului i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, analiza relevând o valoare de 2,05 g/l alcool pur în sânge.

Începând cu ora 16.00, acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, urmând ca mâine să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

————-

La data de 26 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea a două accidente, pe raza municipiului Galați.

Astfel, în jurul orei 16.40, o tânără de 20 ani, din localitate, a condus autoturismul de strada George Coșbuc, pe banda numărul 2, având direcția de deplasare dinspre strada Brăilei către strada Basarabiei. Întrucât nu a păstrat distanța corespunzătoare în mers, față de autoturismul din fața sa, condus de o femeie de 53 ani, de asemenea din Galați, a intrat în coliziune cu acesta, proiectându-l în alt autoturism oprit în fața acestuia. În urma impactului dintre cele trei mașini, a rezultat rănirea conducătorului auto din cea de-a doua și a unei femei de 60 ani, pasageră în aceasta.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cel de-al doilea accident rutier s-a produs în jurul orei 21.45, când un bărbat de 43 ani, din Galați, a condus autoturismul pe strada Brăilei și ajungând la intersecția cu strada General Alexandru Cernat, nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul din fața sa, condus de un tânăr de 25 ani, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului a rezultat rănirea celor doi conducători auto și a unui adolescent de 17 ani, pasager în primul autoturism.

Bărbații aflați la volanul autoturismelor au fost testați alcoolscop, rezultatul la cel care nu a păstrat distanța regulamentară fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracținilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

SURSA: IPJ Galați


Distribuie articolul

You May Also Like