Nora Iuga le-a vorbit studenților despre importanţa experimentului în literatura actuală

Distribuie articolul

Scriitoarele Nora Iuga şi Angela Baciu a fost ieri la Galaţi, în Aula Magna, pentru a lansa, în faţa studenţilor de la Dunărea de Jos, volumul „mai drăguţ decît dostoievski”, un demers îndrăzneţ de reînviere a avangardei. Acţiunea a fost organizată de Facultatea de Litere, Departamentul de literatură, lingvistică şi jurnalism, în parteneriat cu Biblioteca „V.A. Urechia”, Casa Corpului Didactic Galaţi şi Librăria „Humanitas”.

În cadrul evenimentului, Nora Iuga le-a vorbit studenților despre importanţa experimentului în literatura actuală. În „mai drăguţ decît dostoievski”, Nora Iuga şi Angela Baciu poartă un dialog într-un ritm alert, colocvial, ce abundă în calambururi, satiră politică, observaţii cotidiene, referiri la lecturi, la lumea artistică, la evenimente de senzaţie cu coloratură locală. „mai drăguţ decît dostoievski” nu e poezie, nu e proză, nu e jurnal, nu e eseu, nu e decît o conversaţie între două prietene la o cafea…,” se arată în prezentarea volumului.

Nora Iuga este poetă, prozatoare, traducătoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România şi a PEN Club. Anul acesta, Preşedintele României, Klaus Iohannis, i‑a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit”, în grad de Comandor. Gălăţeanca Angela Baciu este poetă, prozatoare, publicistă, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi. În 2016 a primit Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Literatură „Lucian Blaga” (Sebeş‑Lancrăm) şi Premiul BALCANICA pentru poezie românească la „Festivalul Poeţilor din Balcani”, ed. a X‑a, România‑Turcia (Brăila).


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns