Elena Udrea, mândria PSD la Galați

Distribuie articolul

Pentru că nu au făcut nimic în vederea dezvoltării turistice a Galațiului, reprezentanții acestui minister se laudă cu realizările Elenei Udrea, din urmă cu aproape zece ani. Și cam atât.

Potrivit datelor comunicate de Comisia de Turism a Dunării ”Die Donau”, croazierele pe Dunăre s-au dublat ,aproape, în ultimii ani, de la 115 la peste 200 de curse. În total, ele transportă peste 30.000 de oameni, care ar putea reprezenta un flux turistic important pentru Galați.

Culmea este că orașul nostru ar avea și ceva potențial pentru escale de câteva ore: avem cea mai lungă faleză europeană a unui fluviu (4 km), pot fi admirate biserica fortificată Precista (construită între 1643 – 1647), biserica Mavramol (1702), mormântul lui Inocens, castrul roman și Valul lui Traian, dacă ar fi amenajate, iar lista ar putea continua, în cazul în care ar exista implicare administrativă locală sau națională.

În acest context, ministrul Turismului a fost întrebat de senatorul liberal George Stângă ce planuri are cu orașul nostru:

”Vă rog să îmi comunicați dacă ministerul pe care îl coordonați are în vedere realizarea investiției ”Port turistic și de agrement în municipiul Galați”, arată George Stângă într-o interpelare din februarie 2018.

Pentru că investiții în zonă nu se prevăd, ministrul s-a lăudat cu ultimele realizări ale… Elenei Udrea, predecesor în funcție între 2008 – 2012.

”Începând cu anul 2009, Ministerul Turismului a derulat un program de susținere financiară a autorităților administrative publice locale pentru finanțarea proiectelor de investiții în infrastructura de turism. Pe anul 2009, Consiliul Galați a primit finanțare pentru proiectul Port ambarcațiuni de agrement. Valoarea acordului reprezintă suma de 3,5 milioane de lei”, a răspuns Bogdan Gheorghe Trif, ministrul Turismului, pe 5 martie 2018.

Cât privește prezentul și viitorul, s-a limitat să mai spună că în anul 2017, ministerul pe care îl conduce a elaborat ”Masterplanul investițiilor în turism” unde autoritățile gălățene nu au decât să depună proiecte. Dacă le au.

Oricum, este de apreciat modestia lui Bogdan Gheorghe Trif, care s-a lăudat doar cu ce a făcut Udrea, fără a spune că Guvernul a dat bani în 1912 pentru Palatul Navigației sau în 1915 pentru Pescăriile Statului, opera lui Anghel Saligny lăsată în ruină.


Distribuie articolul

You May Also Like