UPDATE: Protest la Șantierul Naval Damen Galați

Distribuie articolul

UPDATE

Protestul de la Șantierul Naval Damen Galați va continua pe termen nelimitat. Circa 400 de salariați așteaptă discuțiile cu președintele Consiliului de Administrație al Damen, Bert Jan ter Riet. Acesta va veni miercuri dimineață la Galați Până atunci, salariații care refuză să muncească vor sta în fața sediului administrativ al companiei. Activitățile șantierului naval gălățean sunt parțial afectate de protestul spontan izbucnit marți dimineață.

„Pe 30 august președintele CA va veni la Galați, vine să vorbească cu salariații. Va fi o discuție, asta înseamnă că protestul nu se oprește marți, cred că nici miercuri. Președintele CA este așteptat miercuri dimineață, în funcție de rezultatul discuțiilor, salariații vor decide dacă se întorc sau nu la muncă. Oamenii, aproximativ 400 de persoane, stau în fața sediului administrativ”, a declarat Stelian Pavel, liderul Sindicatului Liber al Salariaților din Șantierul Naval Galați.

Protestatarii așteaptă oferta companiei și se feresc să avanseze cifre în ceea ce privește creșterile salariale.

„Eu cred că se poate face o discuție în așa fel încât toată lumea să fie mulțumită, atât salariații cât și patronatul. Trebuie să fim siguri că majorările salariale vor asigura salariaților un trai decent. Așteptăm discuția cu președintele CA, nu avansăm cifre ca să nu se interpreteze, vom vedea miercuri ce soluții există”, a precizat Stelian Pavel.

Conducerea companiei a refuzat să ofere un punct de vedere în legătură cu protestele din șantier. În prezent, la Damen Galați lucrează aproximativ 2.400 de oameni care au un salariu mediu brut de 3.200 de lei.

—————————-

Este protest la Șantierul Naval Damen Galați. În această dimineață(marți, 29 august) angajații au oprit activitățile și s-au adunat în fața sediului administrativ al companiei. Este un protest spontan provocat de angajații șantierului: oamenii sunt nemulțumiți de salarii.

Ei cer majorări salariale. În momentul de față în șantier activitățile sunt parțial oprite: în fața sediului administrativ s-au adunat zeci de salariați iar cei care au rămas în secții refuză să lucreze. Protestatarii așteaptă să discute cu persoane din conducerea companiei.

Până în prezent, reprezentanții patronatului au refuzat să comenteze incidentele din interiorul șantierului. Vom reveni cu amănunte.

 


Distribuie articolul

You May Also Like