Singura grădiniță cu program permanent din orașul Galați, închisă din cauza Covid 19

Distribuie articolul


Grădinița cu program săptămânal nr. 32 din Galați nu va începe noul an școlar cu copii în clase. Din cauza depistării unui caz de Covid 19 la o persoană din cadrul personalului nedidactic, Direcția de Sănătate Publică a județului Galați a decis ca unitatea de învățământ să fie închisă.

Unitatea nu va fi folosită până pe 17 septembrie, motiv pentru care cei 84 de copii vor desfășura programul în scenariul roșu, exclusiv on-line.
Grădinița cu program săptămânal nr. 32 este singura din municipiul Galați care își desfășoară activitatea fără întrerupere, de luni până vineri, preșcolarii putând dormi peste noapte în sediul ei. Cinci copii erau înscriși în programul permanent, restul petrecându-și nopțile acasă, în familie.


Probleme sunt și la alte școli și grădinițe din Galați.


„În ceea privește situația grădinițelor de la parter de bloc și a unităților de învățământ care nu vor primi aviz de funcționare din partea DSP Galați, Inspectoratul Școlar nu recomandă desfășurarea orelor în respectivele incinte. Trebuie identificate de reprezentanții Primăriilor din județul Galați, acolo unde este posibil, spații în apropierea unităților de învățământ ce ar putea fi igienizate și dotate cu mobilierul preluat de la grădinițele neautorizate sau trebuie găsite soluții alternative, cum ar fi închirierea de către Primării a unor containere care să fie special amenajate în acest sens. Există deja în Galați unități private de învățământ ce-și desfășoară fără probleme activitatea în spații modulare construite din containere”, a anunțat inspectorul școlar general, Onuț Atanasiu.


Cursuri on-line vor fi și la alte unități de învățământ din județul Galați.

O școală pentru copiii cu dizabilități din Tecuci a fost închisă după ce o femeie de serviciu s-a infectat, iar la Suhurlui elevii vor învăța on-line din cauza umărului mare de persoane din localitate, infectate cu virusul Sars Cov 2.


Distribuie articolul

You May Also Like