Colectarea selectivă, în pași de melc

Distribuie articolul

Proiectul pilot derulat de Ecosal pentru colectarea selectivă a deșeurilor nu pare să-i intereseze pe gălățeni. În prima săptămână de implementare, mai puțin de 10% dintre locatarii asociației țintă au colectat corespunzător deșeurile din apartamente. În cifre absolute, din aproximativ 600 de locuințe înscrise în programul pilot, doar 55 au colectat gunoiul din gospodărie conform indicațiilor primite. Totuși, la finalul primei luni de implementare, gradul de colectare selectivă corectă a crescut la 36%. În total, în prima lună, s-au colectat selectiv peste 1.200 de kilograme de deșeuri.

”Aspectul general al punctului de colectare deșeuri menajere la care Asociația este arondată s-a îmbunătățit, după ce a fost reorganizat prin dotarea cu noi containere de colectare selectivă. Lipsa materialelor reciclabile accesibile a generat și lipsa interesului din partea sectorului informal. Acest lucru s-a transpus în vandalizări mai rare ale punctului/echipamentelor de colectare. Din punctul de colectare deșeuri menajere au fost colectate cantități mai mici de deșeuri menajere. Din interacțiunea cu cetățenii, am identificat și remediat numeroase probleme care țin de proiectul pilot și în general, de managementul deșeurilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Galați.

Proiectul pilot al Ecosal se derulează pe durata a două luni, asociația parteneră fiind cea cu numărul 756, cea mai mare din Galați, cu 33 de scări de bloc și 770 de apartamente, din care doar aproape 600 locuite. Asociațiile de proprietari sunt invitate să își manifeste intenția de a participa la proiectul de colectare selectivă din „ din ușă în ușă” printr-un e-mail la adresa: colectare_selectiva@ecosal.ro sau printr-o adresa către SP ECOSAL (adresa: strada Prelungirea Brăilei, nr.7A).


Distribuie articolul

You May Also Like