Braconaj, contrabandă și arme de foc la Grivița

Distribuie articolul

Un bărbat din Grivița, județul Galați, a fost reținut de polițiștii de la Arme și muniții, după ce în casa sa a fost găsită o armă letală si zeci de cartușe. Pentru prinderea sa, s-au făcut mai multe percheziții.

În urma acestora, în alte locuințe în care s-au făcut descinderi au fost găsite noi elemente de muniție și țigări de contrabandă. Un alt bărbat este cercetat pentru contrabandă și braconaj.

„Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciul de Investigații a Criminalității Economice, Serviciul Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și ai Serviciului Criminalistic, în baza unui complex informativ-operativ şi de cercetare penală, au pus în executare un număr de 4 mandate de percheziție domiciliară, toate pe raza satului Călmățui, comuna Grivița, județul Galați, ocazie cu care la domiciliul unui bărbat de 30 ani, au fost identificate ca fiind deținute fără drept următoarele arme și muniții letale:
armă de vânătoare, calibru 12, armă letală supusă autorizării;
107 (o sută șapte) cartușe calibru 12, muniție letală;
4 (patru) tuburi cartuș calibru 12, având capsele percutate”, informează IPJ Galați.

Cu privire la arma și muniția deţinute fără drept, bărbatul a declarat că acestea i-au fost trimise în anul 2019 de către o persoană necunoscută din Franța, prin intermediul unei firme de curierat, dată de la care o păstrează la domiciliu, cunoscând faptul că acestea sunt supuse autorizării.

Faţă de persoana în cauză a fost luată măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de „Nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin. 1 Cod penal și „uz de armă fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 343 alin. 1 Cod Penal.

„În același context, la locuința unui bărbat în vârstă de 41 ani, au fost identificate ca fiind deținute fără drept cantitatea de 45 (patruzecișicinci) pachete țigări fără timbru de acciză românesc, 2 coarne de cervidă și 42 alice calibru 4,5, muniție neletală. Față de această persoană se continuă cercetările sub aspectul infracțiunilor de „Contrabandă”, faptă prevăzută și pedepsită de art.270 alin.3 din Codul Vamal și „Braconaj”, faptă prevăzută și pedepsită de art.42 alin. 1 lit. a din Legea 407/2006”, mai precizează IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like