Se întâmplă la Galați: mama unui copil de doi ani a fost sancționată de polițiști deoarece minorul face zgomote și larmă

Distribuie articolul

Familia unui copil de doi ani și șapte luni a avut parte de surpriza vieții săptămâna trecută când a aflat că a fost sancționată din cauza fetei care „tulbură liniștea locatarilor prin producerea de zgomote și larmă”. Sancțiunea, sub forma unui avertisment, a fost aplicată de polițiștii Secției 2 de Poliție. Totul ar fi pornit în urma unor reclamații venite de la un vecin de bloc.

Procesul verbal a fost completat pe 5 mai, iar sancțiunea a fost aplicată mamei care, în viziunea polițiștilor, nu a reușit să stopeze larma făcută de fiica sa.

„Sus numita, în timp ce se afla în locuința sa, nu a luat măsuri de supraveghere a fiicei sale în vârstă de 2 ani și șapte luni care a tulburat liniștea locatarilor prin producerea de zgomote și larmă”, scrie în procesul verbal completat pe 5 mai.

Părinții copilului susțin că sunt victimele unui abuz și că se gândesc să conteste sancțiunea în instanță. Ei mai spun că toate reclamațiile vin de la un singur vecin și că singurele zgomote sunt făcute de copilul de doi ani care, din când în când, fuge prin casă.

„El (vecinul n.r.) s-a simțit foarte deranjat de când ne-am mutat. Am aflat că lucrează la Poliție și vine noaptea de la muncă. În decembrie ne-a reclamat, a venit sectoristul a constatat că era vorba despre un copil mic. Am fost la secție și am făcut o declarație conform căreia copilul este mic, scapă jucării și că încercăm să oprim zgomotele. Asta ca să închidem povestea. Ulterior, în martie a venit un alt echipaj la noi. Copilul era cu bunica, ea s-a speriat. În ajunul Paștelui, la ora 8 dimineața alți polițiști au venit la noi. Noi stăm la etajul 6. Cică ar fi reclamat cineva că în bloc se aude muzică populară, dar au venit doar la noi. Și vecinul a venit la noi la ușă, ne-a spus să-l lăsăm să trăiască. Dar noi nu facem nimic deosebit. Parchetul este vechi, scârțîie, copilul mai fuge când venim acasă, se bucură, sau când îl băgăm la baie, fuge de noi. Nu facem petreceri, nu s-a mai plâns nici un vecin, ne culcăm la ora 22.00”, a povestit tatăl copilului.

Ca să evite alte reclamații, părinții au decis să ducă fetița la bunica sa pe timpul zilei. Ei spun că se simt în pericol din cauza epidemiei, fiind nevoiți să umble zilnic pe străzi, cu un copil de aproape trei ani.


Distribuie articolul

You May Also Like