Se împute treaba la Brăila. Primăria solicită rezilierea contractului unei firme de salubritate

Distribuie articolul

Compania de salubritate Braicata, care acoperă aproximativ o treime din întinderea municipiului Brăila, ar putea rămâne fără contract la solicitarea primarului Marian Dragomir și în urma unei decizii a consilierilor locali. Edilii sunt nemulțumiți de faptul că societatea de salubritate nu a mai strâns gunoiul menajer în ultimele zile în sectorul atribuit.

Primăria este cu plata la zi pentru acest serviciu, însă societatea de salubritate nu a mai strâns gunoiul menajer și cel colectat selectiv  deoarece salariații refuză să muncească, nefiind plătiți de aproximativ trei luni. De asemenea, Braicata are mai multe executări silite de la furnizori și riscă să intre în faliment.

Celelalte două companii de salubritate din Brăila vor prelua activitățile societății cu probleme în aproximativ două săptămâni. Până atunci, gunoiul din cartierele de blocuri va fi adunat de salariații Primăriei, cu ajutorul companiilor de salubritate din Brăila.

„BRAICATA (societate privată) – REZILIERE CONTRACT SALUBRITATE ca urmare a faptului că în ultimile 2 zile nu a ridicat gunoiul menajer și cel colectat selectiv. În ultima perioada nu a respectat graficele de ridicare și a primit multe amenzi. Deși primăria este cu plata la zi, societatea nu a plătit de 3 luni salariile angajaților, are executări silite de la furnizori în valoare de milioane de lei și nu a plătit în integralitate deszăpezirea din ultimii 2 ani. În ultima perioadă sectorul acestei societăți a fost redus din motivele menționate anterior, iar la ședința Consiliului Local din data de 31.10.2019 vom propune și susține proiectul de hotărâre privind rezilierea contractului de salubritate. Regretăm situația creată de această societate privată și continuăm măsurile legale. Estimăm că aproximativ 90% din sector va fi preluat de RER și 10% de ECO”, a anunțat primarul Marian Dragomir pe Facebook.


Distribuie articolul

You May Also Like