Șantierul podului de la Brăila, vizitat de ambasadorul Japoniei, vicepremierul României și ministrul Transporturilor

Distribuie articolul


Pelerinaj pe șantierul podului de la Brăila. Joi, obiectivul a fost vizitat de ambasadorul Japoniei, de vicepremierul Guvernului Cîțu și de ministrul Transporturilor
Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei la București, Dan Barna, vicepremierul Guvernului, și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, s-au aflat joi pe șantierul de pe malul brăilean al Dunării.

A fost o vizită de lucru pentru a lua pulsul șantierului, a spus ministrul Drulă.
Demnitarul a spus că podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură. El a prezentat și stadiul lucrărilor.


„În prezent, se execută următoarele lucrări de către asocierea italo-niponă: la blocurile de ancoraj, se montează firele pentru cablul principal. Acesta este construit cu metoda Air Spinning și constă într-un număr mare de fire cu diametrul de 5,38 mm și cu o lungime, în starea de referință, de aproximativ 2.135 m, care se întind între ancorajul Brăila și ancorajul Jijila. Firele cablului principal sunt din oțel tras la rece și zincate la cald. La drumurile de legătură se fac decopertări și se lucrează la terasamente, poduri și podețe”, a declarat Cătălin Drulă.


De la începutul anului, podului de la Brăila i-au fost alocate 466 de milioane de lei, fonduri europene.


Distribuie articolul

You May Also Like