Ziua cea mai lungă pentru premierul desemnat. Ludovic Orban va anunța componența viitorului Guvern și programul de guvernare

Distribuie articolul

Președintele PNL, Ludovic Orban, are o zi lungă. În câteva ore, premierul desemnat trebuie să discute cu președintele Klaus Iohannis, să negocieze cu câțiva parlamentari ai puterii, să conducă o ședință a liderilor liberali și să meargă la Parlament cu lista miniștrilor și cu programul de Guvernare. Toată agitația va fi inutilă dacă Orban nu va reuși să găsească susținere în Parlament pentru Guvernul pe care îl propune.

Premierul desemnat va merge la Palatul Cotroceni ca să discute cu președintele țării lista finală a miniștrilor propuși (vezi lista la final) și programul de guvernare. Imediat după prânz, Orban va discuta cu colegii din conducerea centrală a PNL despre listă și program, pentru ca după amiază, documentele să fie duse la Parlament. În pauze, liderul PNL va negocia cu parlamentari independenți și ai PSD, nemulțumiți de viorici și nicolici, în condițiile în care echipa lui Orban mai are nevoie de cel puțin 10 voturi pentru a ajunge la Palatul Victoria.

Dacă totul merge conform planului, audierea în Parlament a miniștrilor propuși va avea loc săptămâna viitoare, iar votul de învestire a Guvernului Orban va fi programat cu câteva zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale.

Lista miniștrilor din cabinetul Orban (sursa digi24.ro)

Ministerul Dezvoltării – Raluca Turcan – vicepremier

Ministerul Apărării – Nicolae Ciucă

Ministerul Finanțelor – Florin Cîțu

Ministerul Economiei – Virgil Popescu

Ministerul Fondurilor Europene –

Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu

Ministerul Afacerilor Interne – Laurențiu Leoreanu

Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu

Ministerul Educației – Monica Anisie

Ministerul Sănătății – Horațiu Suciu

Ministerul Muncii – Violeta Alexandru

Ministerul Culturii – Liviu Brătescu

Ministerul Mediului – Costel Alexe

Ministerul Agriculturii – Adrian Oros

Ministerul Infrastructurii – Lucian Bode

Ministerul Tineretului și Sportului – Sorin Moldovan

Secretar General al Guvernului – Cristian Băcanu


Distribuie articolul

You May Also Like