La Grădina Botanică din Galați s-a deschis o expoziție rară de crizanteme. Organizatorii au probleme din cauza încălzirii globale

Distribuie articolul

Este invazie de crizanteme la Grădina Botanică din Galați, acolo unde s-a deschis o nouă ediție a expoziției Regina Toamnei-Crizantema. La evenimentul colorat participă zeci de meșteri artizani și instituții de profil horticol, chiar dacă organizatorii au probleme din cauza încălzirii globale.

Expoziția Regina Toamnei-Crizantema este o tradiție locală care atrage vizitatori din județele Galați, Brăila, Vrancea și Tulcea. Este, totodată, o expoziție rară, pentru că astfel de evenimente nu se organizează decât la grădinile botanice din Galați și Iași. Organizatorii spun că din cauza schimbărilor de climă, evenimentul este din ce în ce mai greu de realizat.

„Este a 17-a ediție a expoziției, este o tradiție. Sunt doar două Grădini Botanice în țară, la Iași și Galați, care organizează expoziții florale dedicate plantelor de toamnă. În ultimii ani avem probleme, din cauza climei crizantemele apar din ce în ce mai târziu, apar chiar și în noiembrie. Depindem de condițiile meteorologice, încercăm să ne descurcăm. Anul acesta avem numeroase soiuri ornamentale așezate de specialiști în ornamente florale spectaculoase. De asemenea, în premieră, vom expune crizanteme în Grădina Japoneză, practic ducem crizantema acasă pentru că este o floare din Asia”, a explicat directorul Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați, Mădălin Șerban.

Expoziția Regina Toamnei-Crizantema de la Galați este deschisă timp de patru zile. Este o expoziție cu vânzare, vizitatorii fiind invitați să cumpere florile și aranjamentele florale expuse. Organizatorii evenimentului speră ca până duminică să aibă cel puțin 15.000 de vizitatori.


Distribuie articolul

You May Also Like