Școli reabilitate cu bani europeni

Distribuie articolul

Două școli din Galați vor fi reabilitate cu fonduri de la Uniunea Europeană. Primăria va semna zilele acestea contractele de finanțare, lucrările de execuție fiind deja atribuite prin licitație către două asocieri de firme din Galați.

”Primăria municipiului Galați va semna contractele de finanțare cu bani din fonduri europene pentru reabilitarea, anveloparea și dotarea cu centrale termice a școlilor gimnaziale nr.  3 și nr. 22. Banii sunt obținuți prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Școlile vizate de reabilitare sunt situate în Micro 21 și, respectiv, în Micro 19. Lucrările vor costa circa 4,4 milioane de lei, la ambele unități de învățământ și constau în montarea de centrale termice, reparații capitale la instalațiile electrice și termice, anveloparea clădirilor, refacerea fațadelor, reabilitarea rigolelor și trotuarelor.

”În urma licitației publice, lucrările de proiectare și execuție pentru ”Anvelopare unități de învățământ Școala gimnazială nr. 22 ” au fost câștigate de Asocierea S.C. Moviland Met S.R.L. – S.C Proconstrid S.R.L.– S.C. Mușat S.R.L  cu lider de asociere A.C. Moviland S.R.L. Valoarea totală a contractului (sumă cu T.V.A.) este de 2.157.056, 99 lei. Licitația pentru proiectul ”Anvelopare unități de învățământ Școala gimnazială nr. 3” a fost câștigată de Asocierea S.C. Dreams Riviera S.R.L – S.C. Proiect Construct Regiunea Transilvania S.R.L. – S.C. Romsit Construct S.R.L. cu lider de asociere S.C. Dreams Riviera S.R.L. Valoarea totală a contractului de lucrări este de 2.263.645, 54 lei”, mai informează Primăria Galați.

Durata prevăzută în contracte pentru lucrările de proiectare este de 45 de zile, iar cea pentru execuția lucrărilor este de 12 luni. După finalizarea proiectării vor fi demarate lucrările de execuție ce pot fi realizate pe perioada sezonului rece, urmând ca atunci când vremea va fi favorabilă să fie demarate lucrările de anvelopare și refacere a fațadelor.


Distribuie articolul

You May Also Like