Anchetă la Cuza după ce o informaticiană a murit în școală în timpul Bacalaureatului

Distribuie articolul

O nenorocire s-a întâmplat luni, 26 iunie, în Colegiul Național „Al. I. Cuza”. Unul dintre membrii comisiei de Bacalaureat a decedat în timpul examenului. Este vorba despre informaticianul școlii, o femeie în vârstă de 43 de ani. Medicii chemați la fața locului au încercat timp de o oră să o resusciteze dar la final au constatat decesul femeii. Totul din cauza unui stop cardio respirator.

Discuțiile au apărut în condițiile în care femeia nu avea afecțiuni cunoscute. Pe site-urile de socializare, colegii săi au susținut că informaticiana era în conflict cu conducerea școlii iar infarctul ar fi putut fi provocat de stres. În tablou apar un lider de sindicat și un document oficial.

„Mi-a relatat telefonic că este în conflict cu doamna directoare, că nu mai suportă persecuţiile la care este supusă şi că vrea să vin în şcoală să mediez conflictul. A încercat cu ajutorul liderei de sindicat din școală, dar că nu a putut să o ajute prea mult. Nu mi-a dat detalii de la ce a pornit conflictul dar se cunoştea că este marcată de acest conflict. Mi-a spus că este în comisia de bacalaureat şi m-a rugat, ceea ce m-a impresionat foarte mult, că vrea să intervin pentru medierea conflictului după terminarea examenului de Bacalaureat”, a zis Adrian Andrăşescu, lider de sindicat din învățământ.

Documentul care a circulat în mediile online dezvăluie că informaticiana era acuzată de atitudine ireverențioasă în raport cu conducerea școlii și de faptul că nu și-a îndeplinit sarcinile de secretar al Comisiei de Bacalaureat în timpul probei competențelor digitale. Hârtia i-a fost înmânată femeii chiar luni.

„Este adevărat că unitatea şcolară a trimis doamnei profesor un document în care i se aducea la cunoştinţă faptul că urmează să fie cercetată disciplinar. Nu avem date cum că ar fi fost conflicte majore, însă acum ni s-a spus că au fost ceva disensiuni între cadrele didactice şi conducerea unităţii de învăţământ. Tocmai de aceea cercetăm ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă din punct de vedere al comunicării conducerii şcolii cu personalul didactic”, a declarat Mioara Enache, șeful ISJ Galați.

Directoarea Colegiului „Cuza” spune că regretă moartea colegei sale dar pune nenorocirea pe seama problemelor personale și a oboselii.

„A leşinat efectiv şi noi credem că este vorba de anemie, oboseală…. Nouă tuturor ne pare sincer rău de ceea ce s-a întâmplat, dar nu este nimeni de vină de oboseală, de stres, probabil şi probleme personale. Noi nu avem nici o culpă în acest final tragic”, a spus Iulia Chirnoagă, directorul Colegiului Național „Al. I. Cuza”.

Cazul este acum anchetat de mai multe instituții.


Distribuie articolul

You May Also Like

One thought on “Anchetă la Cuza după ce o informaticiană a murit în școală în timpul Bacalaureatului

  1. Păi doamnă director, dacă a murit de oboseală, o cercetați că nu si-a făcut treaba în comisia de examen? Oboseala de unde era? Nu de la muncă?

Comments are closed.