S-au ieftinit actele falsificate peste Prut

Distribuie articolul

Criza a lovit și piața documentelor false de peste Prut. Un permis de conducere falsificat în Republica Moldova a ajuns să coste mai puțin decât salariul minim pe economie în România. Nu știm dacă este o veste bună sau una rea, dar un astfel de document se vinde acum cu aproximativ 1.600 de lei.

Informația am aflat-o de la un cetățean moldovean care marți, 6 martie, a încercat să treacă prin Vama Oancea. El a fost luat la întrebări de polițiștii de frontieră care au constatat că bărbatul nu are permis de conducere valid, documentul pe care îl flutura pe sub nasul agenților fiind falsificat. Până la urmă, șoferul și-a recunoscut fapta și le-a spus polițiștilor gălățeni cât a costat actul fals.

„La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere, valabil pentru categoriile A,B şi C, similar celor eliberate de către autorităţile din Republica Moldova. Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplineşte condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, s-a stabilit faptul că Andrei D. nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce. În legătură cu cele constatate, tânărul a declarat că a luat legătura cu un conaţional, care în schimbul sumei de 350 de euro, i-a procurat documentul”, au anunțat polițiștii de frontieră din Galați.

Pentru isprava sa, tânărul s-a ales cu dosar penal pentru uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.


Distribuie articolul

You May Also Like