Primăria Galați a renunțat la cel mai îndrăzneț proiect de infrastructură din lume: parcarea supraetajată zburătoare

Distribuie articolul

Primăria Galați a intenționat să construiască prima parcare supraetajată din lume care plutește în aer. Dacă am înțeles bine proiectul, construcția trebuia să zboare la câțiva metri deasupra solului și să preia din mers mașinile care vor să parcheze în interior. Este punctul nostru de vedere, în condițiile în care am aflat că în proiectul privind construcția parcării supraetajate din Mazepa 1, lângă Complexul Ancora, nu au fost luate în calcul rețelele de utilități care trec prin zonă. Practic, după ce au bătut în cuie proiectul, reprezentanții municipalității au aflat că nu pot construi parcarea deoarece prin subteran și prin aer trec mai multe rețele de canalizare, gaz și electricitate.

Dacă Primăria a vrut o parcare care plutește, este evident că nu i-a ieșit. De aceea, reprezentanții municipalității s-au scobit în buzunarul nostru, al tuturor, au mai scos niște bani și au decis să facă o parcare ca în toată lumea. Nu o să mai fie prima parcare plutitoare din lume, nici măcar prima parcare supraetajată din Galați, pentru că proiectul Consiliului Județean(parcarea supraetajată de la Spitalul Județean) i-a luat-o înainte. În Mazepa 1 va fi o parcare cu trei etaje, așezată pe pământ. Problema este că pentru a devia/muta colectorul de canalizare și țeava de gaz din subteran și instalațiile electrice aeriene trebuie făcute alte studii, alte proiecte, alte licitații. Iar chestiile astea costă „timp”, dar mai ales bani, peste jumătate de milion de lei, fără TVA.

Așadar, Primăria Galați a intenționat să construiască prima parcare supraetejată care levitează dar nu i-a ieșit. Gălățenii cârcotași spun că municipalitatea ar putea încerca o altă performanță: să facă prima parcare invizibilă din lume. Asta o să-i iasă. Părerea mea!


Distribuie articolul

You May Also Like