Nimic nou sub soare: zeci de școli din Galați nu au autorizație de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică

Distribuie articolul

Anul școlar 2018-2019 va începe luni, 10 septembrie în condițiile cunoscute: cu școli în șantier, fără toalete și apă potabilă sau cu probleme la sistemul de termoficare. De aceea, zeci de unități nu au primit autorizație de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică. În total, 92 de unități nu îndeplinesc condițiile impuse de autorități, cele mai multe fiind școli și grădinițe din mediul rural.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean unitățile de la țară au probleme cu apa și cu toaleta. Astfel, 22 de unități nu au apă curentă, 16 au apă dar nu este nepotabilă, 4 au apă cu program, 7 nu au grup sanitar iar o școală are grupul sanitar în curte. În alte situații autorizaţiile de funcţionare nu au fost eliberate din cauza acoperişurilor degradate, lipsa gardului împrejmuitor, încălzirea necorespunzătoare, plafoane cu infiltraţii, iluminat natural insuficient și lipsa cabinetului medical şi a personalului sanitar.

În județul Galați, 329 de unități de învățământ au autorizaţii de funcţionare pentru noul an şcolar. Din cele 92 de unităţi şcolare neautorizate, 16 se află în mediul urban (12 în municipiul Galaţi, 4 în Tecuci) şi 76 se află în mediul rural. În mediul urban, sunt neautorizate 14 grădiniţe din Galaţi şi Tecuci, la care se adaugă Liceul Tehnologic „Sf. Ioan” Galaţi şi Palatul Copiilor Galaţi.


Distribuie articolul

You May Also Like