Dinozaurii vin la Galați: o expoziție inedită se va deschide miercuri la Complexul Muzeal de Științele Naturii

Distribuie articolul

Miercuri, 19 iulie, la Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați va avea loc vernisajul unei expoziții dedicate dinozaurilor. Evenimentul în care publicul va descoperi câteva replici ale unor specii de dinozauri este organizat de muzeul gălățean în colaborare cu Dino Parc Râșnov.

„Începând cu data de 19 iulie 2017, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi va putea fi vizitată expoziţia temporară Pe urmele dinozaurilor, realizată cu sprijinul Dino Parc Râşnov, în care publicul va putea descoperi câteva replici ale unor specii de dinozauri, carnivori sau ierbivori. Este vorba de Pteranodon (Aripa fără Dinţi, carnivor), Oviraptor (Hoţul de Ouă, carnivor), Ankylosaurus (Şopârla Anchilozată, ierbivor), Ceratosaurus (Şopârla cu Coarne, carnivor) şi Deinonychus (Gheară Teribilă, carnivor). Este pentru prima dată când această expoziţie itinerantă de la Dino Parc Râşnov va rămâne pentru o perioadă mare de timp într-un singur loc, până acum dinozaurii fiind prezenţi doar la acţiuni de câte o zi în oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Sf.Gheorghe şi Cluj”, se arată într-un comunicat de presă al Complexului Muzeal de Științele Naturii din Galați.

Manifestarea „Pe urmele dinozaurilor” propune printre altele un exponat care se mișcă și replici de fosile aparţinând celui mai mare animal zburător care a existat vreodată în lume.

„Exponatul Pteranodon, o specie de dinozaur zburător care a trăit în Cretacic acum 70 milioane de ani, va atrage cu siguranţă atenţia vizitatorilor fiind dotat cu un sistem Animatronic care îi permite să îşi mişte aripile şi să scoată sunete în momentul când o persoană intră în raza de acţiune a senzorului de mişcare montat în apropierea acestuia. Exponatele sunt prezentate la o scară mai mică decât cea reală, fiecare având dimensiuni de 2,5×1,5 m. De asemenea, expoziţia cuprinde şi replici de fosile aparţinând celui mai mare animal zburător care a existat vreodată în lume: Hatzegopteyx thambena, specie descoperită în 1978 de paleontologul Dan Grigorescu în zona Haţegului”, anunță reprezentanții CMSN Galați.

Organizatorii evenimentului au pregătit o surpriză: începând de mâine la muzeul gălățean se deschide pentru public singura sală de cinema 12D din țară.

„Un element de noutate îl reprezintă şi posibilitatea vizionării unor scurt-metraje interactive, cu tematică din lumea dinozaurilor sau alte domenii, în singura sală de cinema 12D existentă într-un muzeu din România, aflată la parterul instituţiei muzeale gălăţene”, se precizează în comunicatul complexului muzeal gălățean.

Expoziţia temporară „Pe urmele dinozaurilor” va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii până pe data de 17 septembrie 2017.


Distribuie articolul

You May Also Like