Antrenorul Alexandru Ciobanu: „Oțelul pornește spre promovare ca o trupă de commando”

Distribuie articolul

Dacă în fotbal s-ar promova pe bază de optimism, Oțelul Galați ar ajunge în eșalonul superior fără prea mari bătăi de cap. Cel puțin această impresie au lăsat astăzi reprezentanții echipei, la conferința de presă ținută cu ocazia începerii returului. Mesajul a fost simplu: echipa e mai bună și gata de luptă, ca un adevărat commando.

Umăr la umăr, la eveniment s-au prezentat managerul executiv Iulian Apostol, portarul Andrei Udeanu, antrenorul principal Alexandru Ciobanu și ofițerul de presă Marian Brăilescu. După 15 meciuri în tur, Oțelul se clasează pe locul al patrulea, la doar două puncte de prima poziție. Și cum în iarnă echipa s-a întărit (mijlocașii ofensivi Bogdan Danciu sau Andrei Pușcașu, împrumutați de la echipe din divizia a II-a,  sau mijlocașul central Mihnea Vlad, crescut de Dinamo București, fiind doar câteva exemple) optimismul pare a fi deplin motivat.

„Jucăm primul meci în deplasare, la Odorheiul Secuiesc, cu o echipă care se află în subsolul clasamentului, dar care va fi supra-motivată să se auto-depășească, având în vedere că sunt din aceeași regiune cu una din adversarele noastre la promovare. Noi trebuie să pornim ca o trupă de commando pentru îndeplinirea obiectivului de clasare pe primul loc la finalul campionatului. Avem toate atuurile să luăm cele trei puncte. Sunt bucuros că jucătorii nou-veniți s-au integrat repede și au ridicat valoarea lotului. Am devenit o echipă mai puternică, dar trebuie să demonstrăm asta pe teren”, este de părere Alexandru Ciobanu, antrenorul Oțelului.

„Ne-am pregătit bine în cele două luni. Adversarii vor juca foarte agresiv și vor încerca să ne încurce, dar noi trebuie să fim concentrați, să avem atitudine și să luăm cele trei puncte”, crede și portarul Andrei Udeanu.

Ceva mai rezervat, dar tot optimist, se arătă managerul executiv Iulian Apostol, căruia îi este teamă nu atât de adversari, cât de eventualele jocuri de culise. „Nu pot să văd atât de bine returul la ora asta, avem și noi informațiile noastre, că sunt echipe care se ocupă și de altceva decât partea sportivă. Pe noi lucrul acesta trebuie să ne întărească. Transferurile din iarnă ne obligă să câștigăm fiecare meci, indiferent unde îl jucăm. Nivelul valoric a crescut, dar asta se va dovedi numai pe teren. Plecăm cu a patra șansă, trebuie să fim realiști și să ne uităm în clasament, dar în toamnă trebuie să fim în Liga a II-a”, susține Apostol.

Cât privește parcursul trasat de managerul executiv, el trebuie să fie aproape fără greșeală. Din 24 de puncte în deplasare, se dorește obținerea a minimum 21, în vreme ce acasă nu se acceptă nici măcar un egal! Primul meci din retur va fi disputat în deplasare, la Odorheiul Secuiesc, vineri, 9 martie, de la ora 15.


Distribuie articolul

You May Also Like