PSD câștigă alegerile parlamentare. Ce este AUR, marea surpriză a scrutinului

Distribuie articolul

PSD a câștigat alegerile parlamentare, iar Alianța pentru Unirea Românilor este marea surpriză a scrutinului. Sunt primele concluzii ale alegerilor desfășurate duminică în România.

Potrivit rezultatelor parțiale, PSD are în jur de 30% din voturi fiind urmat de PNL cu 25%. Poziția a treia este ocupată de alianța USR-PLUS cu 14%, iar AUR dă lovitura și obține peste 8%. În Parlament mai intră UDMR cu 6%. Rezultatele neoficiale mai arată că PMP și Pro România nu depășesc pragul electoral și nu intră în Parlament.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid condus de co-președinții George Simion și Claudiu Târziu. Partidul a fost înființat în urmă cu un an de George Simion, iar la alegerile locale a obținut mai puțin de un procent.

Liderii AUR spun că au doctrină conservatoare care se sprijină pe patru piloni: familia, națiunea, credința și libertatea.

Totuși, analiștii politici susțin că AUR este un partid cu o orientare de extremă dreapta, ultranaționalistă și antieuropeană, un urmaș al PRM-ului condus de Corneliu Vadim Tudor.


Distribuie articolul

You May Also Like