Ne-am lămurit și cu iluminatul festiv din iarna asta!

Distribuie articolul

După ce gălățenii au putut vedea cu ochiul liber amatorismul celor ce au asigurat iluminatul public stradal în municipiu în ultimii doi ani, iată că situația se perpetuează și cu iluminatul festiv destinat sărbătorilor de iarnă.

Flash Lighting Services, firma bucureșteano-brașoveană care are o înțelegere încheiată cu Primăria Galați în data de 18 noiembrie 2019 valabilă pentru patru ani, este foarte aproape să fie expulzată chiar de la ea de-acasă, municipalitatea brașoveană nefiind mulțumită de serviciile prestate. De altfel, chiar în prima parte a anului viitor, la Brașov va fi organizată o nouă licitație pentru atribuirea unui nou contract pentru serviciul de iluminat public stradal.

Contactat de „Express de Dunăre”, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban ne-a spus că de mai multă vreme, iluminatul public în cea mai importantă localitate turistică din țară suferă atât în ceea ce privește uzura excesivă a corpurilor de iluminat cât și de o mentenanță care n-ar fi tocmai riguroasă.

Revenind la malul gărlei, trebuie spus că anul trecut mai ales, iluminatul public a fost dezastruos, zone consistente ale arterelor principale nefiind iluminate. A fost „raiul hoților” și asta pentru că municipalitatea gălățeană, primarul Pucky- care îl are pe post de consilier pe un fost director al Electrica-, Vergiliu-căreia îi place…valsul, n-au fost în stare să încheie un contract cu o firmă serioasă. Mai mult decât atât, este știut faptul că dispeceratul pentru sesizări privind iluminatul public se află tot la Brașov, iar dacă sesizezi vreo avarie și ai neșansa de a locui pe o stradă mai puțin principală, riști să încerci a face cu dispecerul o lungă conversație bazată pe orientarea turistică a locului.

Nici sărbătorile ce stau să vină nu vor fi altfel, deja, fără a avea mari precipitații de ploaie ori ninsoare(Doamne ferește de o ploaie înghețată!) instalațiile celor de la Flash Lighting Services au început să pice. Asta așa ca să nu-l prindă nici pe Moș Nicolae cu iluminatul festiv funcțional.

Până la Crăciun sau Revelion, sincer, n-avem prea mari așteptări. Dacă despre gusturi nu avem ce discuta pentru simplul motiv că n-avem cu cine, rămâne ca instalațiile de foarte proastă calitate să le arate celor din Primăria Galați cu cine au de-a face. Tare mă tem însă că ei știu foarte bine dar altele sunt…înțelegerile!


Distribuie articolul

You May Also Like