Rezultatele alegerilor din Galați și Brăila. Record negativ la participare

Distribuie articolul

PSD a câștigat alegerile parlamentare din județul Galați. Potrivit rezultatelor neoficiale, PSD are în jur de 39% dintre voturile valabil exprimate. Pe locul 2 este PNL, cu aproximatix 23%, iar pe 3 se situează alianța USR-PLUS cu circa 13 procente.

Marea surpriză a alegerilor, AUR, a obținut și la Galați un rezultat foarte bun. Naționaliștii au câștigat aproape 10%.

PSD a câștigat detașat alegerile din județul Brăila. Cifrele obținute din numărătoarea paralelă arată că PSD are peste 43% dintre voturile valabil exprimate. Pe locul 2 este PNL, cu aproximatix 17%, iar pentru locul 3 se bat USR-PLUS și AUR, ambele cu circa 10 procente. În orașul Brăila, PSD conduce detașat. Are 42% față de 15% cât a obținut PNL. USR-PLUS și AUR se află pe următoarele poziții cu aproximativ 10%.

Gălățenii și brăilenii nu au mers la urne. Potrivit cifrelor prezentate de Biroul Electoral, la alegerile parlamentare de duminică a fost cea mai slabă prezență din istoria recentă.

În judeţul Galaţi au votat 156.013 de cetăţeni, reprezentând doar 29,77% din totalul persoanelor cu drept de vot. În oraș prezența la votare este chiar mai mică, fiind de doar 28%. În plan național prezența la vot a fost 31,84 la sută.

Nici brăilenii nu au arătat interes pentru alegeri. Doar 28% dintre cetățenii cu drept de vot s-au dus duminică la secțiile de votare.


Distribuie articolul

You May Also Like