Proxenet reținut la Galați

Distribuie articolul

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Galați au făcut 4 percheziții domiciliare, într-un dosar penal de trafic de persoane și spălare de bani. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore.

„La data de 24 mai, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiul Galați, la locațiile folosite de un bărbat bănuit de trafic de persoane și spălare de bani. Din cercetări au reieșit indicii că, în perioada 2015 – 2021, prin inducere în eroare, bărbatul ar fi recrutat mai multe tinere pe care le-ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituției, pe teritoriul Elveției, Austriei și Germaniei.Sumele de bani obținute de victime i-ar fi fost transmise direct, când acesta se afla pe teritoriul țărilor respective, sau prin serviciile de transfer monetar internațional și ar fi fost folosite pentru achiziționarea de bunuri mobile şi imobile”, informează BCCO Galați.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, 7 telefoane mobile, cartele SIM, carduri de memorie, un stick de memorie, un laptop și o armă neletală.

De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui apartament în valoare de 77.000 de euro și a fost ridicat un autoturism cu o valoare de piață de aproximativ 60.000 de euro.

Persoana bănuită de comiterea infracțiunilor a fost reținută pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentată Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.


Distribuie articolul

You May Also Like