Mercedes – Benz vrea să aducă autobuze noi la Galați. Cu ce companii concurează producătorul german

Distribuie articolul

Mare minune, mare: trei mari companii vor să aducă autobuze noi în orașul Galați. Este vorba despre licitația organizată de societatea Transurb care vizează achiziționarea a 40 de autobuze de 12 metri lungime, de tipul Euro 6. Potrivit informațiilor de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, cei trei mari producători de autobuze din Germania și Turcia se bat pe un contract în valoare de 43 de milioane de lei.

Gălățenii pot visa frumos. Printre companiile care au ajuns în faza finală a licitației electronice organizate de Transurb este și Mercedes. Celebrul producător german se bate cu două companii din Turcia pentru a câștiga contractul pus la bătaie de societatea gălățeană. Potrivit economica.net, germanii revin pe piața din România la un an după ce au pierdut licitația organizată la București în fața rivalilor turci de la Otokar.

Presa centrală mai anunță că la licitația Transurb s-au înscris și două firme cu patroni turci. Prima este BMC Truck & Bus, companie care produce modelul Euro Bus Diamond în România, la Ciorogârla, şi care distribuie autobuzele BMC Procity fabricate în Turcia.

A doua firma turcească se numește Temsa Ulasim Araclari Sanyi Ve Ticaret A.S. Potrivit economica.net, compania Temsa a fost înfiinţată în 1968 şi deţine o unitate de producție de 510.000 metri pătrați în Adana, Turcia. Temsa produce anual peste 10.000 de autocare, autobuze și camioane şi exportă în ţări precum SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Italia.

Criteriul de atribuire a contractului Transurb este cel mai bun raport calitate – preţ. Licitația este în stadiu avansat și în următoarele săptămâni ar putea fi cunoscut numele câștigătorului. Autovehiculele nemțești sau turcești vor fi cumpărate cu ajutorul unui credit bancar contractat de Transurb și  garantat de Primăria Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like