Pro Infrastructura: O nouă etapă a construcției va începe la podul suspendat de la Brăila

Distribuie articolul

Începe o nouă etapă a realizării podului peste Dunăre. Reprezentanții Pro Infrastructura anunță că vor fi instalate cablurile de legătură lungi de 2 kilometri.

Picioarele podului peste Dunăre sunt aproape gata și urmează o nouă etapă care presupune montarea cablurilor principale între blocurile de ancoraj. Este o operațiune complexă deoarece cablurile foarte grele vor fi montate la mare înălțime și pe o distanță liniară de doi kilometri.

Operațiunea va fi realizat de specialiști japonezi.
Reprezentanții asociației Pro Infrastructura se declară îngrijorați de stadiul realizării dumurilor de legătură. CNAIR nu a reușit încă să rezolve probleme birocratice și nu a emis autorizațiile de construire pentru majoritatea celor 23 de kilometri de șosea.

„Podul suspendat de la Brăila se apropie de o nouă etapă a construcției. Dacă până acum italienii de la Astaldi au ridicat cele două picioare de pod până la înălțimea de 192 de metri, în viitorul apropiat japonezii de la IHI vor începe întinderea perechii de cabluri principale între blocurile de ancoraj, aproximativ 2km în linie dreaptă. Din multe puncte de vedere este cea mai impresionantă lucrare de infrastructură din țara noastră. În punctualitatea echipei din Japonia ne putem încrede, dar nu același lucru îl putem spune despre CNAIR, care de 3 ani ne promite că va rezolva problemele birocratice și va emite autorizații de construire pentru drumurile de conexiune către capetele podului”, au anunțat reprezentanții asociației Pro Infrastructura.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns